l-o-s-e-r!

Hade för en gångs skull somnat innan klockan elva och så blir man väckt av en sån här jävla onödig sak. Perfekt.. så nu kan jag inte somna om.

Igår åkte jag till gävle med ellen och fanny, väldigt trevligt trots att jag var äckligt trött efter att ha sovit 15min under hela natten.
Vi kom hem vid sex tiden, lämnade sakerna hemma och sen tog vi bilen in till stan.. åkte och hälsa på folk och käkade! Jag och fanny kom hem runt ett tiden på natten men vi hann med en del på dom där timmarna. Hann träffa en efterlängtad lina som jag inte träffat på evigheter. Passade på att ringa ut henne på en cigg då vi ändå skulle köra fannys kompis till söderfors! En väldigt bra dag måste jag säga. 

dags att försöka somna om igen! natti

du var mer än speciell för mig.

eftersom jag inte kan somna så kan jag lika bra passa på att skriva ett inlägg här.
Har legat i sängen sen klockan elva och försökt att sova.. men det är totalt omöjligt. Alla tankar snurrar i huvudet och det är självklart att de mesta ska komma när man blir ensam och ska sova.

Berättar kort om min julafton som vi firade här hemma med nära & kära. Hade det bra tillsammans med alla, god mat och mysig stämning. Dock en mindre rolig kväll. Och en natt promenad som kunde ha slutat i katastrof, h e r r e g u d!
Och vad ska jag säga om juldagen? vaknade runt halv tre och fick sen besök ett tag.. jobbigt som det blev så tog jag mig en promenad efter det, mötte upp hanna och gick sen med till de andra. Drack mig lyckligt full och min kväll slutade i Gävle.
jesper & christoffer ska ha ett stort tack som kom och hämta mig och höll mig sällskap tills linnéa kom vid två tiden.
Så idag har vi haft bakishäng i linnis lya, hon har spelat tv-spel och jag ville spy av nervositet, haha. Fick även med mig en julklapp till från henne. Hon är bäst!
drog från Linni vid halv sju och sen mötte jag upp kusin på stan och åkte med han, christoffer & fredrik till skutskär. Hann med en fika hos moster och sen hem till emma och lämna julklapp till alfons. 

Jag hoppas på att kunna somna en stund iallafall för sen ska jag ut på en pwalk, får se om jag får med ellen också. Så det får bli en tränings dag idag, kanske kan smöra lite och låna hennes zumba också.

så sjukt fin fotobok, hon är världens bästa vän. Jag fattar inte vad jag skulle göra utan henne.
kommer bilder på de andra julklapparna sen.



get öga dit och hit

I onsdasgs så kom min bästa vän på besök så vi hade bara en hemma kväll med film och sånt.
så i torsdags följde jag med henne till Gävle, handlade klart allting inför nyår, awesome! Senare åkte vi ner på stan igen och tog oss en middag på max och sen till rusta för att köpa en fin julgran. Våran humor spårade totalt på max, stackars de andra säger jag, eheh! Och våran humör höll i sig i ett par timmar, det var längesen jag skratta så där mycket.. herregud.
Så igår kväll klädde vi granen och slog in linnéas sista julklappar.

Idag hann hon bara vakna till så skulle vi ner på stan, åt lunch och sen mötte jag upp therese för att göra henne sällskap när hon skulle hitta julklappar. Jag kom så klart hem med tre nya klädesplagg, två av dom i stickat (love it)

Nu strax så ska jag och mamma laga ihop någon god middag och sen blir det att klä julgranen och bingo lotto!
Dom här tre dagarna kunde inte ha blivit bättre.
Och linnéa? kasta hit ditt jävla get öga ... haha jag vet att du "dör"

smack my bitch up

Hello! 
I fredags hade jag och ellinor en lugn hemma kväll, fixade musik, åt gott och taggade inför torsdagen!

Igår gjorde jag i ordning fläskfilé och klyftpotatis och det blev faktiskt riktogt gott, pappa tycker nu mera att jag ska vara kock här på helgerna!
Senare åkte jag till Jesper, vad gjorde vi då.. ja vi lyssnade musik, pratade och spårade med våran humor. Har lovat honom att hälsa på oftare i Gävle, måste verkligen göra det. Vi har ju alltid så roligt tillsammans, min fina kusin :)

Jag somnade runt åtta imorse då jag hade min vän i telefon som också somnade så ja jag vet inte hur mycket det där samtalet kostade och plus att vi pratade säkert över 3-4 timmar innan det också. Jag är så otroligt glad som har dig och dina ord värmer verkligen.. allt du sa igår gjorde mig verkligen rörd. Du anar nog inte hur tacksam jag är över att du har sånt förtroende för mig. Jag kommer alltid att ställa upp för dig i alla lägen och kom ihåg att du inte ska lägga energi på de människor som inte förtjänar det. Love you!

Nu ska jag ta en lång dusch och göra inpackning i mitt stackars hår. Sen ska jag åter igen ringa upp min bästa vän och prata lite strunt. Så underbart!
Jag älskar dig, Linnéa!

2011-12-16

Fredag igen och jag har inget alls planerat för ikväll, funderar på att bara vara hemma och spara mina pengar till måndag då vi ska in och shoppa. Fast sen vet man aldrig om det blir någon lite spontanare här hemma, det visar sig.

Imorgon hoppas jag iallafall på att kunna åka till skutskär så jag kan umgås med Jesper, känns som om att vi behöver prata om en hel del. Lär passa på nu när kusinen äntligen är hemma.
 
 

15 dec, 2011

Igår var vi i Skutskär och kollade på lucian i kyrkan och fikade med barnen efteråt.
Thindra var så fin och duktig! Efter att ha varit där en stund så gick vi tillbaka hem till Madde och tog det bara lugnt och umgicks. Det var verkligen behövligt och dom är guld.

Linnéa ringde mig igår och pratade lite om hennes resa osv.. och mitt i allt så säger ungen att hon köpt en sak för halva priset på flygplatsen som jag redan köpt till henne och där avslöjade jag min julklapp åt henne i frustration om att jag ville ge henne den innan hon hann före.
På måndag ska jag och hon åka iväg på lite äventyr och sen blir det Valbo efter det med henne och Hanna för att köpa de sista julklapparna.

Nu iväntar jag mamma och pappa som ska komma hem med lite mat och mamma ska få fina blommor som står här och väntar på henne som blombudet kom och levererade.


haha fina alfons.




13 december

13 december och det innebär att det är lucia idag och det är också precis tio år sen min farfar gick bort. Det är otroligt vad tiden går fort. Jag kom ihåg att jag skulle vara lucia den där dagen och farfar vad så glad att jag blev vald och även jag var glad och väldigt nervös. Men tyvärr så upplevde ingen av oss det för när jag kom hem från skolan så berättade de att han hade avlidit hemma under natten. Jag som då var tio år förstod inte att han nu skulle vara borta för alltid. Och att jag hade pratat med honom på telefon kvällen innan så pigg och glad.. det var oförståeligt. Mitt lilla hjärta, du är fortfarande lika saknad.

För att prata om annat så har jag och mamma varit hem till Rose-Marie och druckit kaffe och pratat lite strunt.
Och efter det så lämnade mamma mig här ensam hemma då hon skulle in till Gävle och äta middag med några arbetskompisar. Så här har jag suttit hela kvällen ensam men jag har roat mig med att kolla i fotoalbum och pratat med Jeanette i telefon, det var otroligt skönt att prata med henne igen.
Nu kom mamma innanför dörren så nu ska vi kolla på tv!
Och imorgon blir det luciafirande i Skutskär och kolla på lilla Thindra och sen stannar jag kvar där hela dagen och umgås med dom medans mamma är och köper de sista julklapparna.

mother & daughter ♥

mamma ♥

har haft min granne på besök idag (igen) druckit oboy och ätit lussebullar, alltid lika trevligt.
Jag och mamma har legat här i min säng i två timmar och pratat om allt mellan himmel och jord, tittat igenom en massa gamla bilder från olika jular, födelsedagar och semestrar. Och visst kan man få sig ett gott skratt när man tänker tillbaka.
Och har även visat henne en del bilder och filmer från när jag var på Arvikafestivalen 2006.. haha stackars mamma som inte förstod vad hon skickade iväg mig på!

nu sitter jag och funderar på vad i hela världen jag ska köpa för julklappar till mamma, pappa & philip?! har inte en aning vad jag ska hitta på för fint till dom. Och jag måste in på måndag för att hinna med det. För det slog mig just att det är julafton nästa vecka.. herregud.
och det innebär att det snart är nyårsafton och även snart min födelsedag.

Jag älskar dig mamma över hela mitt hjärta och jag skulle inte klara en dag utan dig.
Du är mitt allt
du är världens bästa, tack för allt du gör för mig.

First you try to fuck it, then you try to eat it

Imorgon är det en ny vecka och de närmar sig julafton. Jag både längtar efter julmaten och att få ha en mysig dag med alla i släkten. Det ända som kommer att vara annorlunda i jul är att mormor inte är med..
och på tal om henne så var jag och mamma till graven idag och tände ljus och det var någon som ställt dit en jätte fin krans dekoration.
Jag ska antagligen till dagiset i veckan för att skriva på papper så förhoppningsvis får jag börja innan jul.
 
nu ska jag ta och lägga mig under täcket och kolla på någon film, försöka somna i tid för en gångs skull!
 



utgång & härliga människor!

Igår hade jag och Ellen en härlig bakisdag här hemma! Vi gjorde väl inte mycket mer än att ligga här inne på rummet och tröck i oss en fet pirva, chips & dipp. Vi skratta så överdrivet mycket åt precis allting, inte alls trötta tjejer. Och idag kan jag nästan tycka att jag känner mig mer bakis och seg än vad jag gjorde igår. Men de är det verkligen värt efter våran kväll i Gävle!

Så alltså i fredags blev det förfest här hemma med massa bra människor innan vi bar iväg på flaket ner till tågstation vid elva tiden då det var krogen som gällde! alla var taggade och kvällen var sjukt rolig.
Ellen invigde danskorna och dansade som aldrig förr, vi kan vi.
Åkte isgata hem och ramlade i säng strax innan fem tiden på morgonen!
Idag ska jag göra precis samma sak som igår, bara ligga här och kolla på tv!
En glad 18 åring






slitna tjejer på vägen hem.

dagen efter

fantastiska

Igår kom jag hem efter att jag spenderat mina dagar hemma hos Emma och hennes familj.
Och jag har haft det jättebra tillsammans med dom. Och barnen är riktiga charmtroll, jag skulle kunna ta med mig dom hem utan tvekan. Nu saknar jag dom något otroligt, allihop! Men eftersom jag åker till Skutskär på lördag så kanske jag har turen att träffa på dom.

Imorgon är det bara att tagga till inför firandet av Ellinor, stora tjejen ska äntligen få skaka loss med oss andra brudar!


Bjuder på några bilder som jag hittade på min kära Emmas blogg.






älskade ni!
Och tack Emma för att du är du. ♥

bakfylla & julbord!

Och så var den här helgen också över!
Vaknade vid två idag, helt utvilad vet jag inte om jag är än konstigt nog. Tog en dusch som skulle göra mig pigg igen och efter det så åkte vi iväg på julbord på Furuviks brygga, maten var helt okej.. då man frågar världens petigaste människa.
När jag kom hem inatt så var jag lite för berusad och minns inte vart jag lagt både det ena och det andra men det kommer väl fram med tiden. Och jag såg även att Linnéas julklappar kommit, nu hoppas jag bara att hon blir glad när hon öppnar dom på julafton :D
 
 
Denna bakfylle söndag får Beck ta hand om och imorgon åker jag iväg igen och blir borta en dag eller flera? ja jag packar alltid väskan och försvinner ett tag har jag märkt men det kan vara skönt att komma iväg ibland.


you will always be a part of me.

Det går inte en dag utan att du finns i mina tankar. Många tror att det här är en lätt sak att gå igenom och att det "bara" var en mormor som gick bort av sin ålder. Men så är inte fallet, min mormor var så mycket mer för mig och hon dog inte av sina 75 år här i livet utan av en jävla sjukdom, cancer! och jag hatar det mer än allt att hon fick tillbaka den efter att ha haft det för fyra år sen i magen.
Ni som inte orkar ta del i det här och läsa, skippa det för jag behöver bara skriva av mig.

Allt började den 19 mars 2011.
Det var på pappas födelsedag och mamma kommer in och väcker mig med gråten i halsen om att mormor har fått en hjärntumör. Vad säger man? och hur ska man bete sig. Det vet jag inte än idag för det finns ingen hjälp.
Hon opererades och hon piggna på sig fort efteråt. Hon var hemma under påsken och vi grillade och vi alla trodde nog att allting var bra eftersom hon var så ovanligt pigg.
Men sen kommer de dagarna hon var tvungen att åka tillbaka till sjukhuset för återbesök och hon blev kvar några dagar och vi skulle åka och hämta hem henne då vi fick beskedet att det hade spridit sig till lungorna. Läkaren sa att han inte kunde säga om hon skulle överleva till Augusti då hon ville vara med när Emma skulle få sin lilla pojk. Vi alla blev ställda där inne på sjukhuset och tårarna kunde inte längre hållas inne, jag brast ut i hennes famn där hon låg på sjukhus sängen. Just i den stunden så visste nog ingen av oss vad vi skulle säga eller göra.
Men vi alla stöttade henne och gjorde allt det hon ville, jag skulle ha kunnat göra så mycket mer om jag hade kunnat. Ta bort den där hemska sjukdomen som skulle ta min mormor ifrån mig. En person som har cancer syns inte alltid på utsidan, självklart så syns det mer och mer mot slutet och efter all cellgiftbehandlingar då håret oftast lossnar och illamåendet kommer. Mormor klarade inte av cellgifterna så hon fick sluta äta dom så det ända som fanns att göra var att ge henne morfin tabletter för smärtan och andra medeciner för det övriga sakerna.
Vi fick även reda på att hjärntumören hade kommit tillbaka och hade redan då blivit två centimeter på inte så lång tid så det var efter det strålbehandligen började och även om man visste att det bara kommer att gå åt ett håll så vill man ändå hoppas att det ska bli bra och man trodde att hon skulle klara sig kanske iallafall ett år till. Trots att mormor hade hemtjänst så var vi alltid där hos henne och hjälpte till. Jag kan än idag se henne sitta där i köket och skratta och som hon hade väntat på mig ibland när jag inte varit där under helgen då jag tillbringade min tid med Johan. Under den här tiden så var jag i Turkiet och jag var så rädd att hon skulle bli sämre och att jag inte kunde ta mig hem till henne. Men när jag kom hem så hade hon överraskat med smörgåstårta och underbara människor. Jag var så otroligt glad när jag såg hur pigg hon var och kunde gå så bra igen. Men bara någon dag efter så fick vi åka in med henne till Akuten och efter det hamnade hon på Tallmon i Skutskär. Hon skulle vara på kortis och få komma hem snart igen. Ja hon kom hem men efter det så kunde hon aldrig mer gå, hon blev liggandes i sängen och jag led av att se henne. Vi hade alltid folk där, vi bakade och kollade på filmer sen vi var små.. allt för att lätta upp stämningen. Jag målade även om en del möbler hos henne medans hon var pigg och kunde gå med rullatorn, hon själv fick också hjälpa till med en byrå som hon var överlycklig av att få göra.

De tre sista veckorna i hennes liv så sov jag och min moster där varje natt och vakade vid hennes sida. Och självklart var de andra närmaste också där hela dagar och kvällar. Jag vet att folk sa till mig att jag skulle gå ut, tänka på annat, göra andra saker men jag ville inte. Jag hade bestämt mig för att vara där så mycket jag kunde och självklart tyckte jag att det var hemskt jobbigt och man bröt ihop vissa kvällar men jag vet att om jag inte hade varit där så mycket som jag var så hade jag ångrat mig nu i efterhand. De sista fyra dagarna så tappade hon talet och kunde inte heller röra mer än huvudet. Och den blick hon gav mig och den där hemska paniken i henne kommer att sitta kvar i mig och även om man fick panik själv och bara ville gråta så måste man bita ihop, lägga sin kind mot hennes och säga att allt blir bra. Att se en människa ligga och ha ont men inte kan tala om vart är nog det värsta jag någonsin sett.
Natten den 17 Oktober så somnade hon in, klockan halv två på natten så lämnade hon oss för alltid. Jag kan inte ens idag förstå att jag stod bredvid sängen där min mormor låg död. Vi klädde henne i hennes fina danskläder och gjorde henne fin. Det har varit jobbiga måndader men ändå så otroligt fina, även om du var sjuk så var du så levande. Vi gjorde saker, pratade om saker ingen annan vet. När jag var arg, ledsen eller bara ville komma bort från allt så blev allting bra när jag kom hem till dig. Du gjorde mig glad och gav mig ny energi. 
Det här är bara en liten del av allt men nu kanske ni som inte förstår mig när jag har mina dåliga dagar och säger att jag saknar henne kan förstå lite bättre. För hon var inte "bara" den där mormorn som gick bort av sin ålder!

Jag vet att jag talar för alla inom min släkt när jag skriver allt det här för dom har gått igenom precis samma sak och jag tycker vi alla har varit starka under den här tiden.
Och till dig mormor så vill jag tacka för alla dom här åren jag har fått med dig, du har gett mig mycket och jag har uppskattat varje stund med dig. En dag ses vi igen och jag hoppas att du står där och tar emot mig när det är dags. Och snälla, hjälp mig de dagar när allting känns meningslöst och ge mig den där energin som du alltid gav mig.
Jag älskar dig mer än vad ord någonsin kan beskriva och du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Du är saknad men aldrig glömd. ♥

2011-12-01

1 december idag och inte har man fått någon julstämning än.
aha vad händer här då? inte speciellt mycket, vi bara njuter av att vara i lugn och ro en vecka.
Igår åkte vi in till Gävle och tog oss en god sallad på Waynes och sen blev det även lite shopping trots att vi lovade varandra att inte köpa något nytt men blev 600 kr fattigare. Jag måste sluta shoppa!
Kvällen avslutade vi i soffan till "Stockholm boggie" med pepparkakor och varm oboy.
När det var dags att sova så tänkte vi testa något nytt för att kunna somna snabbare, ljudbok. Men det gick inte alls.. så det fick bli ett avsnitt av Sunes jul istället (y)

idag ska vi tvätta och städa undan allt som vi stökat ner på dessa dagar så att det är fint till helgen då det förhoppningsvis blir lite festligheter!
nu är det dags att röjja undan, adios!


RSS 2.0